Nederlandse Ruiter Sport Vereniging
Sinds 1929

INFO VIERDAAGSE 2018 volgt

De NRSV vierdaagse in 2017 zag er als volgt uit:

Vierdaagse 21 t/m 24 september 2017 Van Ronald McDonald Huis Zwolle naar Ronald McDonald Huis Beetsterzwaag: De NRSV organiseert in 2017 een Sponsorrit: “Iedere stap is een cadeau”

Het ontstaan van deze “Horse Ride”: “Iedere stap is een cadeau”

Een van onze leden sprak met een fietser die het had over de “Home Ride”. Dit is een jaarlijkse fietstocht die wordt georganiseerd om sponsorgelden te verkrijgen voor de Ronald McDonald Huizen in Nederland. Ons lid verstond echter “Horse Ride” en vroeg vol belangstelling om meer informatie hierover. Toen zij doorkreeg dat het om een fietstocht ging, kwam zij op het idee om iets soortgelijks te doen voor deze fantastische huizen, maar nu TE PAARD!

De vierdaagse

Op donderdag 21 september worden de trailers geparkeerd bij Café-Restaurant De Mol aan de Heinoseweg 32 aan de rand van Zwolle. Hier vindt de officiële kick-off plaats voor de start van de eerste HORSE RIDE “Iedere stap is een cadeau” die de NRSV met haar leden organiseert.

In vier dagen tijd, zullen paard en ruiter de tocht maken van het Zwolle naar het Ronald McDonald Huis in Beetsterzwaag. De uitzetters van de vier routes zullen ervoor zorgen dat de mooiste plekjes worden aangedaan.

Iedere nacht zullen ruiter en paard op een andere locatie overnachten. Chauffeurs zullen ervoor zorgen dat de nodige spullen telkens verplaatst worden van het ene logement naar de ander.

De routes en locaties

Dag 1 donderdag 21 september van Zwolle naar Balkbrug, 35 km

We vertrekken vanaf Restaurant De Mol, Heinoseweg 32, Zwolle richting het noordelijker gelegen Balkbrug. De paarden worden gestald bij "De Kleine Oever", Oud Avereest 60, Balkbrug en wij slapen in de Buitenherberg ter Linden, Ommerweg 68, Zuidwolde.

Dag 2 vrijdag 22 september van Balkbrug naar Dwingeloo, 35 km

We vertrekken vanaf "De Kleine Oever", Oud Avereest 60, Balkbrug richting het noorden naar Dwingeloo. De paarden worden gestald bij Manege Vos, Poolweg 1, Dwingeloo en wij slapen in Hotel Wesseling, Brink 26, Dwingeloo.

Dag 3 zaterdag 23 september van Dwingeloo naar Oosterwolde, 40 km

We vertrekken vanaf Manege Vos, Poolweg 1, Dwingeloo richting het noorden naar Oosterwolde. De paarden worden gestald bij Silver Ranch, Drie Tolhekken 5, Oosterwolde en wij hebben de keuze om te slapen in een Bunkhuis (slaapzaal) van de Silver Ranch of in het Fletcher Hotel De Zon, Stationsstraat 1, 8431 ET Oosterwolde.
's Avonds genieten we onder het genot van een BBQ van een westernshow verzorgd door de Silver Ranch.

Dag 4 zondag 24 september van Oosterwolde naar Beetsterzwaag, 25 km

We vertrekken vanaf de Silver Ranch, Drie Tolhekken 5, Oosterwolde richting het noorden naar Beetsterzwaag alwaar we lunchen bij Manege Onder de Linde, Helomareed 4, Beetsterzwaag. Onderweg staat ons die dag nog een verrassing te wachten. 

Logistiek

Wie van ver komt heeft de mogelijkheid om op woensdag 20 september al aan te rijden en te overnachten in Hotel Wesseling, Brink 26, Dwingeloo en zijn paard te stallen bij Manege Vos, Poolweg 1, Dwingeloo.  Helaas hebben wij niet iets dichter bij Zwolle kunnen vinden.

Op donderdag 21 september verzamelen we dan bij Restaurant De Mol, Heinoseweg 32, Zwolle waar we de auto's inclusief trailers parkeren op een afgesloten terrein. De auto's met trailers worden aan het einde van dag 2 opgehaald en naar onze eindbestemming Manege Onder de Linde, Helomareed 4, Beetsterzwaag gebracht.

Ieders bagage en paardenspullen worden elke dag meegenomen naar de volgende rustplaats. Wij hopen dat een aantal leden zich opgeeft met de bedoeling om mee te helpen met het telkens verplaatsen van de caravaan.

Het Goede Doel

De sponsorgelden gaan naar het Ronald McDonald Fonds en de opbrengst wordt eerlijk door 2 gedeeld ten behoeve van het Huis in Zwolle (opvanghuis voor ouders die een ziek kind hebben) en de Hoeve in Beetsterzwaag (vakantieoord voor families met zieke kinderen). Deze Horse Ride leverde de 2 Ronald McDonald Huizen meer dan euro 15.000 !!! De NRSV is trots dit bij elkaar te hebben gereden en vond het geweldig dat het Landgoed Harinxma Staete en overige Landgoederen in de omgeving van Beetsterzwaag dit bedrag hadden aangevuld met euro 3.500. Een fantastische prestatie voor het goede doel!

https://www.perssupport.nl/persbericht/6f58050a-2eac-462b-a234-b1fb5021007e/ruiters-in-actie-voor-gezinnen-met-zorgintensief-kind